Detalii de design care transforma un apartament obisnuit intr-o locuinta stylish, boema, chic, retro… in functie de gust.
Cu totii ne dorim sa locuim intr-un apartament frumos, stilat si aranjat cu gust. Fie ca ne dorim sa ne amenajam propria locuinta, fie ca vrem sa amenajam un apartament pentru a-l inchiria, trebuie sa fim atenti la anumite detalii care pot face diferenta intre un apartament obisnuit si unul de lux. Este cunoscut faptul ca dotarile moderne si un design interior armonios pot duce la cresterea pretului de inchiriere a unei case.
Iata regulile de care e bine sa tii cont in cazul in care nu vrei sa fii propriul designer de interior.
Adauga un punct de interes
Daca iti doresti ca oaspetii sa se simta cu adevarat bine in casa, creeaza spatii care sa nu plictiseasca prin uniformitate. Intr-un spatiu dominat de culori deschise (crem, bej, alb, gri deschis), poti adauga de exemplu un element (o perna, o vaza, un obiect de decor), intr-o culoare tare (rosu, fuchsia, albastru electric, turcoaz), care va deveni punctul de interes al incaperii. Daca designul este foarte simplu, poti adauga cateva fotografii sau tablouri decorative cu diferite inaltimi, forme si texturi.
Aranjeaza mobila cu gust
Aranjarea pieselor de mobilier este din nou un aspect esential in crearea unui ambient armonios. Pentru a nu da gres, e nevoie sa tii cont de anumite reguli de masurare. De exemplu, masa de cafea ar trebui sa fie amplasată la o distanta de cel puțin 30 cm fata de canapea, indiferent de dimensiunile celor doua obiecte de mobilier.
Este la fel de important ca distanta dintre masa de televizor si canapea sa fie egala cu dublul diagonalei televizorului. Nici covoarele nu se pun oricum, daca vrem sa avem o locuinta superba.
In loc sa ocupe toată pardoseala, covoarele ar trebui sa lase podeaua la vedere pe o portiune de 20-40 de centimetri.
Foloseste corect corpurile de iluminat
Probabil ca niciun element de design nu este mai important decat lumina in crearea atmosferei potrivite in casa. In afara de lumina naturala, există trei tipuri majore de iluminat artificial : iluminarea ambientala (data de corpul de iluminat de pe tavan), iluminatul de lucru (lampile de birou) si luminile de accent care pun in evidenta o anumita portiune a casei (becuri tip led, spoturi etc).
Pentru a scoate in evidenta anumite elemente de design si pentru a sublinia atmosfera dorita in casa, se pot folosi toate cele trei tipuri de iluminat. Pe piata sunt disponibile o multitudine de solutii de iluminat, potrivite oricarui tip de incapere.
Daca nu esti sigur ca te descurci in alegerea elementelor potrivite pentru apartamentul tau, poti apela la sfatul unui specialist.
stay connected! 😀
Comments are closed.