Dupa cum probabil stiti deja, la inceputul fiecarui nou an universitar, exista miscari importante pe piata imobiliara, cea mai mare schimbare fiind inregistrata de piata chiriilor, unde cresterea accentuata a cererii genereaza si o crestere semnificativa a preturilor.
Conform site-ului imobiliare.ro, la nivel national chiriile se situeaza aproximativ la acelasi nivel la care erau anul trecut in aceeasi perioada. In afara de chiriile din Iasi, unde preturile si-au continuat tendinta ascendenta, majorarile la preturile chiriilor s-au situat undeva sub 10% fata de anul trecut.
Clujul continua sa fie orasul cu cele mai mari chirii din tara, urmat de Bucuresti, Iasi, Brasov, Timisoara si Constanta, care este momentan contrul universitar cu cele mai accesibile oferte de cazare.
In Bucuresti, chiria medie a ajuns undeva la 250 euro pentru o garsoniera si 350 euro pentru un apartament cu doua camere, in Brasov o garsoniera se poate inchiria si cu 200 euro, iar un apartament cu doua camere cu 280 euro pe luna. In Cluj inchirierea unei garsoniere costa in medie 260 euro, iar un apartament ajunge la 370 euro pe luna.
Preturile apartamentelor de inchiriat in Iasi sunt similare cu cele din capitala. Astfel, pentru o garsoniera se incaseaza in jur de 200-250 euro, iar pentru un apartament cu doua camere in medie 350 euro.
Inchirierea unui apartament pare un lucru simplu, insa pot aparea diverse probleme daca nu esti atent la cateva detalii importante. De aceea, inainte de a te muta in casa aleasa, asigura-te ca apartamentul e inchiriat in cartierul pe care ti-l doresti, ca dispune de toate facilitatile de care ai nevoie si ca te intelegi bine cu proprietarul, cu care poti discuta si negocia usor.
O comunicare armonioasa si stabilirea unor reguli clare de ambele parti va scuteste de multe neplaceri inutile. Pentru a evita batai de cap si din dorinta de a plati mai putin, multi prefera sa nu semneze un contract de inchiriere, ceea ce reprezinta un risc inutil pe care si-l asuma atat proprietarul, cat si chiriasul. Pentru a va proteja de orice problema ce poate aparea pe parcursul colaborarii, cel mai bine este sa puneti la punct si sa semnati un contract care sa cuprinda clauze acceptabile pentru ambele parti.
Comments are closed.