Home Page of EastComfort Bucharest Apartments

Category Archives: pensiuni Romania

Conacul Archia

Bun gasit, dragii mei,

Tot din categoria: “gateway”, doresc sa va scriu despre Conacul Archia. Poate il stiti, ati fost oaspeti acolo,(si va invidiez), poate nu il stiti si doriti o recomandare pentru un weekend departe de zgomotosul Bucuresti.

Conacul Archia

Personal, nu cunosc acest conac, am prieteni care au fost cazati acolo si au revenit la Bucuresti cu o frumoasa poveste si bineinteles ca imi doresc sa ajung acolo si sa traiesc si eu magia cu iz boieresc.

Situat în judeţul Hunedoara şi înconjurat pe o rază de maxim 60 km de cele mai importante obiective turistice din judeţ, conacul Archia, a fost construit şi pus în circuitul turistic în 2008, de familia Szabo.

Dupa cum scrie “jurnal de hoinar“, “Archia este un spaţiu în care se îmbină într-un foarte inspirat mod valorile interbelice cu cele moderne. Decorul te smulge din haosul urban, din agitaţia cotidiană şi îţi propune o incursiune nostalgică în vremuri în care conceptul de “slow travel” nu exista, dar se practica.”

“Povestea unei afaceri de succes a început prin 1994, când familia Szabo a cumpărat în satul Archia terenul şi clădirea unui fost C.A.P., ridicând iniţial aici o căsuţă de vacanţă. Mai târziu, odată cu pasiunea nou dezvoltată pentru cabaline, spaţiului i-au fost adaugate grajdurile, iar unitatea propriu-zisă de cazare a fost inaugurată la sfârşit de 2008, când lucrările cu fonduri europene la cele 13 duble şi 2 camere superioare au fost finalizate.

Întregul domeniu se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, incluzând terenurile de tenis, cel de echitaţie, grajdurile, terasa exterioară cu piscină şi spaţiile de oraganizare a evenimentelor.

Fiecare cameră propune o poveste, pictată de artişti plastici pe pereţi sau scrisă în piesele de mobilier. Fie că alegi camera cu Maci, Flori de Câmp, Cuib de Păsărele, Levănţică, Pădure, Rădăcini, Transilvan…la fiecare nouă şedere la Conac, experienţa ta va fi una diferită.

Conacul Archia Conacul Archia Conacul Archia Conacul Archia

Archia face parte din mâna de jucători de pe piaţă ospitalităţii autohtone care propun o ofertă completă de agrement; unii dintre puţinii întreprinzători care au înţeles că doar turistul de ocazie se mulţumeşte cu un pat şi cu o masă mediocră, în timp de plimbăreţul educat caută oferte care să-i gâdile simţurile, să-i trezească emoţii, mai presus de un somn bun şi de o masă care să-i rămână întipărită în minte.

Aşadar, la Archia, dacă vrei să te relaxezi pe ritmuri de lounge lângă piscina răcoroasă, o poţi face fără să fii deranjat de zgomot.

Dacă vrei să îţi faci pe plac cu activităţi recreative, ai de unde alege:
Poţi face o plimbare cu calul in natură (110 lei pentru o oră), plimbări cu poneiul (30 de lei preţ de 5 ture), poţi lua lecţii de echitaţie (60 de lei lecţia de 40 de minute) sau alte combinaţii cu tematică ecvestră.

ar6

Clubul de tenis cuprinde 6 terenuri, dintre care 2 au nocturnă. Poţi închiria un teren pentru 30 de ron (50 de lei pentru nocturnă) timp de 50 de minute, maxim 4 persoane.

Gândul se îndreaptă spre trecut, în timp ce simţurile rămân ancorate în prezent, bucurându-se de un confort actual, întreţinut cu succes de un personal atent, implicat şi bine instruit. Aşadar, dă-ţi voie să te cufunzi în spiritul de relaxare nobiliară şi să gusti fără remuşcare din răsfăţul unui ritm pe-ndelete, în stilul clasic ardelenesc – sau pe măsura unui “boier contemporan”, asemeni ţie.”

ar7

Pe mine, cu siguranta m-a convins si imi propun un next gateway.

Stay connected! 😀

http://www.eastcomfort.com/

Surse: jurnaldehoinar.com

Vacanta la tara

“Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul naşterii mele, la casa părintească din Humuleşti, la stâlpul hornului unde vacanta la taralega mama o şfară cu motocei la capăt, de crăpau mâţele jucându-se cu ei, la prichiciul vetrei cel humuit, de care mă ţineam când începusem a merge copăcel, la cuptorul pe care mă ascundeam, când ne jucam noi, băieţii, de-a mijoarca, şi la alte jocuri şi jucării pline de hazul şi farmecul copilăresc, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie!” (Ion Creanga)

Toti ne aducem aminte cu bucurie si entuziasm de lungile vacante de vara petrecute la bunici, in care jocurile, voia buna si distractia erau la ele acasa.

De ce nu am putea si acum, dupa trecerea anilor sa retraim acele clipe?

In Romania sunt inca sate care pastreaza traditiile si obiceiurile vechi, pe care, noi cei de la oras nu am avut ocazia sa le vedem cu ochii nostrii sau sa le cunoastem toate tainele.

Nu ne ramane de facut decat sa alegem locatia si cum anume dorim sa ne petrecem concediul. Avem de ales in a invata taina olaritului, cum teseau femeile inainte la razboiul de tesut, cum se potcoveste un cal, cum se face branza si lista poate continua.

Inainte de a porni la drum v-as recomanda sa rezervati o camera la una dintre pensiunile din Brasov, si puteti consulta ofertele valabile pentru weekendul ales.

Pensiunea Miruna, Moieciu de Jos

 

Obiective turistice

Comuna Moeciu este situata in centrul tarii, la extremitatea sudica a judetului Brasov, intre masivele Piatra Craiului si Bucegi, in culoarul Rucar-Bran. Face parte din unitatea geografica a localitatilor branene. Este situata la 30 km distanta de resedinta de judet Brasov, pe DN 73 si are in componenta sase sate care au fuzionat in 1968: Moeciu de Jos,Moeciu de Jos, Cheia, Drumul Carului, Magura si Pestera.

Atractii :

Situat la doar 10km de vestitul Castel Bran, Moeciu de Sus isi imbie turistii cu peisaje submontane,

cu o lumina lina ce se imprastie peste dealuri, peste pajisti si peste paduri.
Peisajul incantator imbie la drumetii, aerul curat si tare este la el acasa, linistea coboara parca din padurile adanci de brad, de pe dealurile pline de tarcuri si “hodai” (casute de vara din perioada pasunatului), iar peste toate troneaza rasuflarea taioasa a Bucegilor.

Pentru cei ce iubesc miscarea in aer liber se pot organiza plimbari si drumetii pe dealurile ce inconjoara Moeciul de Sus, sau chiar pe trasee din platoul Bucegi, la Cabana Padina si Pestera, Cabana de vanatoare Gutanu, deplasare cu cai de calarie sau de agrement.
Iarna exista derdelus si partie de schi sau se pot organiza plimbari cu sania trasa de cai. De asemenea se pot organiza excursii la Poiana Brasov, unde exista partii de schi amenajate la standarde superioare.
De asemenea se pot organiza partide de pescuit de pastrav (15 mai – 15 septembrie), peste rapitor sau de vanatoare ( de mistreti, ursi) in sezon.

Activitati

Turistii au posibilitatea de a participa la principalele targuri si sarbatori din zona Bran:
– Martie – urcarea oilor la munte;
– 24 Iunie – Olimpiada de vara Sirnea;
– 29 Iunie – masurarea laptelui, alegerea celui mai bun crescator de animale;
– 20 Iulie – Santilie;
– 25 – 26 Iulie – Tirgul de vara de la Moeciu;
– 25 Octombrie – Focul lui Sumedru;
– Octombrie – ravasitul oilor;

 

Pensiunea Valea Caruntei

O dovada ca agroturismul se dezvolta frumos in Breaza, Romania, este Pensiunea Valea Caruntei.

Aici veti avea parte de confort de 3 stele dar si de diverse terapii naturiste.

Se afla la 100 km distanta de Bucuresti, 15 km distanta de Sinaia, DN1.

Dinspre Bucuresti: DN1, imediat dupa intrarea in Comarnic urmati indicatorul “Breaza” la stanga peste pod, apoi la aprox. 500m, a doua strada la dreapta, “Valea Caruntei”
Dinspre Sinaia: DN1, inainte de a iesi din Comarnic urmati indicatorul “Breaza” la dreapta, peste pod, apoi la aprox. 500m, a doua strada la dreapta, “Valea Caruntei”

Dotare:

5 dormitoare duble, cu baie individuala, TV color, incalzire centrala
Sufragerie 40 mp cu semineu, posibilitati de organizare mese festive, simpozioane etc. pentru cca 35 persoane maxim
Bucatarie utilata
Internet – Access Point pentru conexiuni wireless laptop
TV cablu
Terasa 40 mp + Gratar
Balcon etaj
Gradina 5000 mp la liziera padurii
Posibilitati de parcare in curte (4 masini) + garaj
Excelente conditii de refacere / odihna in special pentru copii si varstnici, clima fiind blanda, ferita de umezeala muntelui si de arsita campiei

Daca aceste locatii nu v-au convins puteti alege altele unde veti putea pescui, sau face drumetii, sau pur si simplu

veti petrece clipe linistite in mijlocul naturii intr-o livada in care muzica ambientala va fi asigurata de ciripitul pasarelelor.

Iar ca sa fie cu adevarat un concediu reusit, puteti apela la serviciul de inchirieri auto din Bucuresti de la EuroCars sau puteti opta pentru inchirieri microbuze din Brasov, daca sunteti cu prietenii.

Sper sa retraiti zilele de vacanta de odinioara!

Dracula? Ice Hotel? Camping?

Ideea acestui articol mi-a venit dupa ce am auzit despre hotelul in forma de paleta de Ping Pong din China. Daca la altii se poate, la noi de ce nu s-ar putea?
Si am inceput sa caut pe internet hoteluri “ciudate” sau mai bine zis iesite din comun.

Hotel Dracula

Si primul care mi-a venit in minte a fost binecunoscutul Hotel Dracula.Hotel Dracula

Doar nu degeaba Romania e cunoscuta in lume pentru acest nume, Dracula. Spune-le strainilor ca esti roman, iar urmatoarea intrebare va fi : Dracula?
Situat in judeţul Bistriţa-Năsăud, localitatea Piatra Fântânele, se ajunge foarte usor pe drumul european E58, DN17 (care face legătura între Transilvania şi Moldova). Poti apela la servicile EuroCars de rent a car din  Cluj sau la cele de inchirieri microbuze din   Bucuresti tot prin EuroCars Romania cu sau fara sofer, daca doresti sa organizezi un week-end cu prietenii.
Ajunsi la destinatie, dupa ce am inchiriat o camera la hotel, am facut turul hotelului care e amenajat intr-un aer care te duce cu gandul la cavaleri si domnite.
“Hotelul a fost construit în anul 1983 (sub alura comunistă) după modelul medieval al castelelor. Hotelul atrage turisti din intreaga lume atat pentru arhitectura deosebita, de casa medievala cat si pentru frumusetea locurilor, acest colt pitoresc de natura autentic romanesca”, ne-a spus ghidul in timp ce vizitam muzeul hotelului.
Vei avea parte si de o surpriza, pe care nu o voi divulga, pentru ca, doar fiind in acel loc, poti simti cu adevarat ca Dracula e “stapanul” hotelului.
Dotari generale:
140 locuri de cazare in 3 apartamente si 62 camere cu 2 paturi
Sauna
Parcare
Restaurant

Dotari camere: baie, telefon, televizor

Hotel DraculaHotel Dracula

Primavara, vara si toamna se pot face drumetii:

Magura Calului, din soseaua nationala Bistrita-Vatra Dornei, de unde se deschide o panorama de larga cuprindere asupra Muntilor Rodnei, Suhard, Calimani, spre si peste Giumalau (durata 4-5 ore);

Stanca de la Piatra Fantanele, cu o frumoasa panorama a muntilor. Accesul nu prezinta dificultate (durata 2 ore);
Dealul Zimbrului – belvedere (durata 3-4 ore).
Iarna, sunt la dispozitia turistilor partii si intinse terenuri de schi, babyschi, partii pentru saniute, organizandu-se si plimbari cu sanii trase de cai .

Ice Hotel Cold Think

Dar pentru cei care sunt pasionati de sporturile de iarna si adora zapada si gheata m-am gandit la singurul Hotel de Gheaţă din Europa de Est, edificat în inima Masivului Făgăraş, la pensiunea Cabana Balea Lac.

Ice Hotel

Singura problema care apare e forma hotelului care se schimba de la an la an, si nu poate primi oaspetii decat iarna. Anul acesta tema constructiei a fost ” Ice Hotel Cold Think “.

Suprafaţa totală de construcţie a hotelului este de aproximativ 650 de metri pătraţi. Hotelul dispune de zece camere duble, un Ice Bar, un Ice Restaurant şi o esplanadă cu expoziţie de statui din gheaţă.
O noapte de cazare in camerele inghetate de la Balea Lac costa 99 de lei, iar pentru o camera dubla pretul ajunge la 300 de lei,Ice Hotel

la care se mai adauga si meniul, care costa inca 250 de lei.
Fiecare cameră poartă numele unui filozof cunoscut, român sau străin, iar în fiecare dintre acestea va fi expusă o scurtă prezentare a filozofului al cărui nume îl poartă camera. Pentru Ice Restaurant a fost pregătit un meniu nou compus din patru feluri de mâncare, gustarea şi desertul vor fi servite pe farfurii din gheaţă, iar cei care doresc să servească masa în Ice Restaurant vor beneficia de un welcome cocktail.
Din componenţa Complexului “Ice Hotel 2010″, nu va lipsi Biserica de Gheaţă, in sezoanele trecute, biserica a găzduit mai multe evenimente religioase, aici fiind şi o cununie religioasă.

Zona Balea Lac este cautata mai ales pentru drumetiile care incanta orice impatimit al muntelui prin peisajul existent cat si prin posibilitatea alegerii unor trasee care sunt o adevarata provocare. Mediul ambiental incantator face posibila practicarea unor activitati de agrement extrem de diverse. Pe timp de iarna practicarea sporturilor pe schiuri (coborare, slalom, fond etc.) se realizeaza pe numeroasele partii naturale care inconjoara cabana.
Pe suprafata inghetata a lacului ( peste 4 ha. ) se amenajeaza zone de luciu inghetat pentru hokey, curling si patinaj.

Ice HotelIce Hotel

Campingul Nomad din Campul Cetatii

Iar in topul pensiunilor ciudate am adaugat campingul Nomad din Campul Cetatii, , judetul Mures.

Ice Hotel
Cazarea se face in iurte traditionale din Mongolia, iar incalzirea se face cu sobe de lemne. Iurtele sunt concepute pe baza experimentelor existente in felul ca odihna sa fie sanatoasa si odihnitoare. Petreceti cateva zile in acest camping, iar intoarcerea dvs. la civilizatie va fi cu un psihic recreat si cu energii pozitive.

Campingul dispune de restaurant cu mancaruri traditionale, specialitati din bucataria internatonala, mancaruri gatite in cuptor cuIce Hotellemne si specialitati pizza. In centrul spa se poate relaxa in wellness Jacuzzi hot tub, sauna si in pat masaj cu pietre jade.
Optional se pot face plimbari cu caruta trasa de cai sau cu sania, sau excursii la partia de schi in Sovata sau la salina din Praid.

Preţuri
Perioada Tarif de adult
01.11.2010 – 23.12.2010 190 RON
Preţurile sunt de tipul: Persoana / Sejur
Servicii incluse
– 2 nopti cazare
– masa pensiune completa
– acces nelimitat la Jacuzzi hot tub, sauna, pat masaj cu pietre jade
Sper ca v-am facut curiosii si veti merge sa va relaxati si sa va distrati la unul din aceste hoteluri, uitand de stresul din oras si de problemele cotidiene.

Astept si alte sugestii, poate stii un alt hotel ?

Vizitati Romania, orasul Brasov

Descriere

Orasul Brasov (Kronstadt in Gemana/ Brassó in MaghiaraCorona in latina) este situat in centrul tarii, in depresiunea Brasovului, la o altitudine medie de 625 Km in curbura interna a Carpatiilor. Orasul fiind situat in centrul tarii, fiind un important punct de plecare pentru turistii din tara si din strainatate. De aici turistii pot face excursii la Marea Neagra, Bucovina ,Maramures, pe muntii din lantul Carpatic, Tara Hategului.

Brasov

Orasul Brasov este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania,vi-l recomand,foarte multi dintre voi ati auzit cu siguranta de el,de povestile lui Dracula,Vlad Tepes,Castelul Bran,Transilvania.

Mijloace de transport

Se ajunge foarte simplu aici, daca calatoriti cu avionul de la Bucuresti aveti la dispozitie urmatoarele optiuni: cu trenul, Buss, Maxi-Taxi sau folositi serviciul de rent a car din aeroportul Bucuresti, durata calatoriei fiind de aproximativ 3 ore, deasemenea exista optiunea de cazare in Bucuresti pentru o noapte inainte de a porni la drum.

Cazare

Odata ajunsi in minunatul oras Brasov, turistii se pot caza foarte usor, orasul dispune de suficiente unitati de cazare: hoteluri (12),pensiuni (38),hostel (2),vile (6),case de vacanta(7),moteluri(1), complexe turistice(1).

Daca doriti sa va cazati langa centrul istoric al Brasovului recomand turistiilor cateva unitati de cazare dragute:

Hotel Ambient de 4 stele din Brasov,Brasov

situat pe bulevardul Iuliu Maniu 27 ,situat  la cateva minute de monumentele istorice si de centrul orasului, acest hotel dispune de : receptie 24/24, bar,camera de bagaje,lift,camera de nefumatori,restaurant, terasa,seif, camere pentru familii, camere facilitati pentru persoane cu handicap, aer conditionat .Recomand acest hotel turistiilor din propria mea experienta pe care am avut-o ,cu niste prieteni veniti din Germania pentru a vizita orasul, i-am ajutat sa se cazeze la acest  hotel si au ramas placuti impresionati de serviciile acestui hotel.

Recomand Casa Wagner de 3 stele, situata in inima orasului Brasov, chiar in Piata Sfatului cu o vedere superba la minunata Biserica Neagra si muntele Tampa, dispune de:

receptie 24/24, bar, camere pentru familii,camere nefumatori,zona pentru nefumatori, incalzire.

Recomand turistiilor aceste  unitati de cazare din orasul Brasov.

Restaurante

Daca vi se face foame,si doriti sa savurati mancaruri traditionale romanesti, orasul Brasov dispune de restaurante renumite, in centrul orasului se intalnesc cu aproximatie 10 restaurante ,de exemplu Restaurantul Crama Cerbul Carpatin situat in centrul Brasovului, Piata Sfatului nr.12, aici se pot servii preparate culinare traditionale romanesti care pot fii stropite cu vinuri,foarte bune din podgorii alese. Restaurantul Bella Muzica situat in centru, Piata Sfatului nr. 19 ,restaurant cu specific mexican si unguresc.

Restaurant Mado, situat pe str. Republicii nr.10.

Obiective turistice

Dupa o masa, este bine venita o plimbare in inima orasului, pot fi vizitate atractiile turistice : Biserica Neagra, Bastionul Tesatorilor, Cetatea Brasov, Turnul Alb,Turnul Negru,Casa Hirscher, Biserica Sf. Nicolae, Prima Scoala Romaneasca,Muzeul de Arta, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei, Muzeul de Istorie.

BrasovBrasov

Daca doriti sa faceti o plimbare cu masina si nu dispuneti de ea, puteti inchiria foarte simplu de la o agentie de inchiriere, recomand EuroCars Rent a Car Brasov, agentia ofera livrarea autoturismului gratis pe toata raza judetului Brasov .

Daca nu dispuneti de permis de conducere, sau daca nu doriti sa conduceti dumneavoastra autoturismul inchiriat, masina poate fii inchiriata cu sofer.

Cu masina va puteti deplasa pana in statiunile montane, turistice Poaiana Brasov, Predeal, Cheia,Bran Rasnov,  Sinaia,  Bran, Cheile Gradistei, Moieciu, situate la o distanta cuprinsa 30-50 km fata de Brasov. Pe timp de iarna in statiunile montane se pot practica sporturile de iarna, statiuniile sunt dotate cu partii si instalatii pe cablu de inalta calitate. Drumurile sunt in stare buna,au fost renovate si asfaltate recent.

Circulatia pe timp de noapte este tentanta deoarece noaptea traficul este mai lejer, nu este aglomerat, iar daca se circula pe timpul verii temperaturile sunt mult mai placute noaptea si consumul de combustibil este mai redus. Trebuie respectate semnele de circulatie care va indruma, nu trebuie evitate. Daca circulati iarna ,nu uitati sa aveti masina echipata corespunzator deoarece in aceasta zona montana iernile sunt grele, cu ninsori abundente,viscor si ger.

Cu toate cele spuse mai sus, eu va recomand sa vizitati orasul Brasov, un oras minunat ,veti ramane cu o amintire de neuitat. Poate fi vizitat in orice anotimp, deoarece in Brasov fiecare anotimp isi are farmecul lui.

 

Excursie pe Cheile Dambovicioarei

Te-ai intrebat vreodata atunci cand vezi o furnica pe langa tine, ce simte ea cand te vede? Crezi oare ca se inspaimanta de statura ta?

Cheile Dambovicioarei

Daca vrei sa vezi cat de mic esti in comparatie cu lumea in care traiesti n-am decat sa iti recomand Cheile Dambovicioarei situata pe Culoarul Rucar Bran, facand parte din rezervatia naturala Piatra Craiului. Este un loc minunat pentru iubitorii de natura, aici se reunesc foarte multe din pasiunile omului: drumetii, speologie, birdwatching sau daca pur si simplu vrei sa te relaxezi aici este locul potrivit de a scapa de viata cotidiana, de zgomotul oraselor, de haosul modern,relaxandu-te intr-o camera inchiriata intr-una din pensiunile Branului.

Imi aduc aminte cand am fost prima oara prin aceste locuri, am ramas uimit de frumusetea locului, de statura impozanta a stancilor si am ramas mut de uimire cum un rau de 1-2 metri latime a putut sa modeleze calcarul intr-un peisaj unic in lume. Aveam vreo 16 ani cand am plecat in excursie cu clasa din liceu, in momentul in care am ajuns pe chei toti eram lipiti de geam si din toata galagia ce era in autocar s-a auzit dintr-o data o singura afirmatie “Oahh”.

A fost dragoste la prima vedere pentru toti, de la intrarea pe Chei aveai impresia ca ai intrat in intr-o pestera ce nu se mai termina, peretii sunt foarte apropiati, sa zic cam 10-15 metri si au o pozitie pe diagonala. Soferul autocarului inchiriat mergea incet, fie vroia sa ne lase sa admiram peisajul, fie era mai speriat ca si noi ca nu cumva sa pice o stanca de sus, dar dupa vreo 3 kilometri am ajuns la destinatie, si anume la Pestera Dambovicioara.

Cheile Dambovicioarei Cheile Dambovicioarei

Luam un ghid, ne impartim in 2 grupe si intram, cred ca avea vreo 14 ani si de abia iesise de la scoala generala, dar vorbea atat de Cheile Dambovicioarei deschis despre pestera ca ne-a captivat atentia la toti, mai ales cand a inceput sa ne povesteasca istoria pesterei, ca in trecut a fost locuita de haiduci, dupa aceea de un calugar. A urmat atractia principala a pesterii si anume formatiunile geologice care dupa spusele ghidului seamana cu o laba de urs, aripa de acvila, piele de tigru, etc. Dar sincer m-am simtit ca la psiholog, ca la testul Rorschach, cand iti pune in fata o foaie murdarita cu cerneala, fiecare vedea ce vroia, imaginatia e la ea acasa.

Si am plecat de la pestera, obositi de la atata drum, ajungand la pensiunea unde urma sa ne cazam. Gazdele ne-au intampinat tipic romanesc, nu cu covorul rosu ci cu paine si sare. Ca sa mearga si mai bine domnul de la pensiune ne-a dat la fiecare cate un paharel de tuica de pruna, putina ca inca eram minor J.

A venit si timpul sa mancam, ce se putea altceva decat sarmalute si o friptura de porc si ca sa intre bine sa nu inecam  un vin rosu de casa, ca desert un cozonac ataaat de bun, cred ca de aici si numele pensiunii “Mama Cozonacilor”.

Cheile Dambovicioarei

Cheile Dambovicioarei

A doua zi a fost una trista pentru a trebuit sa plecam, am mai stat prin curte, avand un teren de fotbal, pastraverie, fazani dar cum spune si zica “omu mai vine, dar mai si pleaca” am hotarat ca e timpul sa ne indreptam spre casa.

Este o excursie care merita fiecare clipa, ai vrea sa nu se mai termine, sa ramai pe meleagurile acestea pitoresti o viata, plini de oameni buni si caldurosi.

Fie ca esti turist roman si mergi cu masina personala, fie ca esti turist strain si alegi sa inchiriezi o masina, Cheile Dambovicioarei este o destinatie pe care nu ai vrea sa o ratezi. Ca si cai de acces e ok daca alegi sa mergi Bucuresti – Targoviste dar de aici inainte lucrurile nu stau prea roz, asa ca pregateste-te de gropi, praf, mers incet, pentru cei din Bucuresti e doar o zi normala J. Ca si un itinerariu ce il recomand daca ar fi dupa mine ar fi Bucuresti – Targoviste – Cheile Damboviciorei – Rucar – Bran – Brasov – Busteni – Sinaia – Bucuresti, si astfel ai acoperit o zona turistica frumoasa de la noi din tara, si apoi raman multe altele de descoperit.

Iar o harta a haiducilor te va duce direct la destinatie.

Cheile Dambovicioarei

Si nu uita Romania “Land Of Choice” !