In lumea agitata in care ne invartim, avem nevoie de tot mai multa liniste si pozitivism. Si unde ne putem calma si regasi echilibrul mai bine decat acasa, in propria intimitate. Daca vrei insa sa-ti transformi cu adevarat apartamentul intr-o oaza de liniste si relaxare, poti apela la principiile de baza feng shui. Read more »
Category Archives: Uncategorized
Aplica principiile de baza Feng Shui pentru a-ti amenaja armonios apartamentul
Calatoresti in Bucuresti ? Alege cazarea intr-un apartament in regim hotelier
In special in anotimpul cald, dar si in restul anului, tuturor ne place sa ne relaxam calatorind. Atunci cand planificam o calatorie, trebuie sa luam in calcul cheltuielile de transport, de cazare, plus cheltuieli diverse. Daca te-ai hotarat sa faci o excursie in capitala dar esti in dubiu in ce priveste cazarea, te sfatuim sa iei in calcul inchirierea unui apartament in regim hotelier. Read more »
Cum sa inchiriezi apartamentul ideal in Bucuresti
Esti in trecere prin capitala si cauti un apartament perfect unde tu si prietenii tai sa puteti petrece cateva zile linistiti si relaxati? Ai o intalnire de afaceri si ai vrea sa inchirieri un apartament cu doua camere amplasat ultracentral? Ai vrea sa petreci cateva zile in capitala cu prietena ta si cauti sa inchiriezi un apartament luxos si linistit? Read more »
Cele mai bune sectoare din capitala pentru investitii imobiliare
Se pare ca investitiile in apartamente amplasate in centrul capitalei sunt cele mai profitabile in acest moment. Conform statisticilor recente, cei care achizitioneaza bunuri imobiliare amplasate ultracentral, in scopul de a le inchiria ulterior, pot obtine un randament de peste 7% pe an si o amortizare a cheltuielii in aproximativ 15 ani, ceea ce face investitia destul de profitabila in acest moment. Read more »
Este acum un moment bun pentru a cumpara o locuinta?
Instabilitatea politica, economica si sociala din ultimul timp s-a tradus in Romania si printr-o puternica scadere a pietei imobiliare. Desi la inceputul anului vestile pareau mai degraba imbucuratoare pentru acest domeniu, cu multe proiecte imobiliare in dezvoltare si o oarecare stabilitate a preturilor, finalul anului anunta mai degraba o criza. Read more »
In pasi de toamna
Cum a inceput toamna voastra?
Mie una, imi place toamna…mai ales cum natura jongleaza cu culorile rosii-bungundii, galben-miere, portocaliu, verde crud cu nuantele de maro…hm…o incantare. Si e foarte palcut cand soarele mai trimite ceva raze caldute si toate aceste culori se transforma atat de frumos in ochii nostri…si parca pe unde , imi place si mai tare ca usor-usor, incepe sa miroasa a Christmas…iar asta pentru mine deja ciresica…:D
Astazi o sa vorbesc un pic de Atra-Doftana…o pensiune altfel, situata intr-un decor care imbie la meditatie, la reintoarcerea la natura. Da, este o oaza de liniste si-ti linisteti reierul doar priving cerul, apa sau padurea.
Atra este situata lang lacul Paltinul cu vedere la lac. Felul in care este construita este unul aparte si are un fel unic de prezentare. Camerele sunt foarte calduroase, numai bine de vremea asta, cu geamuri largi sa poti cuprinde cu privirea cat mai mult din ce peisaj ti se revarsa in fata ochilor, parcarea undeva deasupra camerelor…asta m-a dezorientat un pic, dar este perfect in ordine. Iar mancarea un deliciu!
Se ajunge pe un drum forestier si-ti amintesti ca esti in Romania si te gandesti sa nu-ti rupi masina 😀
Insa…eu am fost captivata de drum…la culorile toamnei, am pastrat fiecare privire si am contemplat natura in frumusetea ei fara sa-mi pese ca e drum greu si cu trepidatii…Ce-i funny, e ca am ramas in cap cu o melodie ce mi-a acompaniat drumul la intoarcere: Roxette, Mill and Toast and Honey….parca se potrivea cu decorul…cel putin, asa era in mintea mea…
Oare ce parfum am putea purta in acest context? Cine se baga?
Eu sunt o impatimita a parfumurilor si cred ca fiecare eveniment, intamplare, senzatie, traire trebuie sa miroasa cumva, e marcata de prezenta unui parfum…..iar aceasta excapada, la mine a mirosit a Allure Sensuelle -Chanel.
Va recomand Atra pentru o escapada, fara prea multa conexiune cu exteriorul, cu biroul, etc…doar sa fii acolo si sa-ti petreci fiecare moment cu tine, sa fii prezent in acel cadru si atat!
M-as intoarce strict pentru linistea care mi-o poate oferi, daca nu ti-o gasesti in alta parte. M-as intoarce pentru relaxare, pentru peisaj, ambient si cadrul deosebit…toti acesti factori fiind esentiali in aceasta ecuatie daca iti vei dori o excursie reusita.
Incercati! Nu doare!
Surse: pozele sunt luate de pe site-ul Atra Doftana: www.atradoftana.ro
Stay connected! 😀
Conacul Archia
Bun gasit, dragii mei,
Tot din categoria: “gateway”, doresc sa va scriu despre Conacul Archia. Poate il stiti, ati fost oaspeti acolo,(si va invidiez), poate nu il stiti si doriti o recomandare pentru un weekend departe de zgomotosul Bucuresti.
Personal, nu cunosc acest conac, am prieteni care au fost cazati acolo si au revenit la Bucuresti cu o frumoasa poveste si bineinteles ca imi doresc sa ajung acolo si sa traiesc si eu magia cu iz boieresc.
Situat în judeţul Hunedoara şi înconjurat pe o rază de maxim 60 km de cele mai importante obiective turistice din judeţ, conacul Archia, a fost construit şi pus în circuitul turistic în 2008, de familia Szabo.
Dupa cum scrie “jurnal de hoinar“, “Archia este un spaţiu în care se îmbină într-un foarte inspirat mod valorile interbelice cu cele moderne. Decorul te smulge din haosul urban, din agitaţia cotidiană şi îţi propune o incursiune nostalgică în vremuri în care conceptul de “slow travel” nu exista, dar se practica.”
“Povestea unei afaceri de succes a început prin 1994, când familia Szabo a cumpărat în satul Archia terenul şi clădirea unui fost C.A.P., ridicând iniţial aici o căsuţă de vacanţă. Mai târziu, odată cu pasiunea nou dezvoltată pentru cabaline, spaţiului i-au fost adaugate grajdurile, iar unitatea propriu-zisă de cazare a fost inaugurată la sfârşit de 2008, când lucrările cu fonduri europene la cele 13 duble şi 2 camere superioare au fost finalizate.
Întregul domeniu se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, incluzând terenurile de tenis, cel de echitaţie, grajdurile, terasa exterioară cu piscină şi spaţiile de oraganizare a evenimentelor.
Fiecare cameră propune o poveste, pictată de artişti plastici pe pereţi sau scrisă în piesele de mobilier. Fie că alegi camera cu Maci, Flori de Câmp, Cuib de Păsărele, Levănţică, Pădure, Rădăcini, Transilvan…la fiecare nouă şedere la Conac, experienţa ta va fi una diferită.
Archia face parte din mâna de jucători de pe piaţă ospitalităţii autohtone care propun o ofertă completă de agrement; unii dintre puţinii întreprinzători care au înţeles că doar turistul de ocazie se mulţumeşte cu un pat şi cu o masă mediocră, în timp de plimbăreţul educat caută oferte care să-i gâdile simţurile, să-i trezească emoţii, mai presus de un somn bun şi de o masă care să-i rămână întipărită în minte.
Aşadar, la Archia, dacă vrei să te relaxezi pe ritmuri de lounge lângă piscina răcoroasă, o poţi face fără să fii deranjat de zgomot.
Dacă vrei să îţi faci pe plac cu activităţi recreative, ai de unde alege:
Poţi face o plimbare cu calul in natură (110 lei pentru o oră), plimbări cu poneiul (30 de lei preţ de 5 ture), poţi lua lecţii de echitaţie (60 de lei lecţia de 40 de minute) sau alte combinaţii cu tematică ecvestră.
Clubul de tenis cuprinde 6 terenuri, dintre care 2 au nocturnă. Poţi închiria un teren pentru 30 de ron (50 de lei pentru nocturnă) timp de 50 de minute, maxim 4 persoane.
Gândul se îndreaptă spre trecut, în timp ce simţurile rămân ancorate în prezent, bucurându-se de un confort actual, întreţinut cu succes de un personal atent, implicat şi bine instruit. Aşadar, dă-ţi voie să te cufunzi în spiritul de relaxare nobiliară şi să gusti fără remuşcare din răsfăţul unui ritm pe-ndelete, în stilul clasic ardelenesc – sau pe măsura unui “boier contemporan”, asemeni ţie.”
Pe mine, cu siguranta m-a convins si imi propun un next gateway.
Stay connected! 😀
Surse: jurnaldehoinar.com
Relaxare de vara…
Nu poți sta în vacanță toată vara, tot te mai prind seri și weekend-uri în oraș. Și cum căldura în combinație cu betonul rezultă în stări mai puțin creative,am pregatit un material finut cu oazele care salvează inspirația în serile încinse …
Yardini, Stirbei Voda, 84A
Cafe Verona, Strada Pictor Arthur Verona 13-15
Modelier, Strada Duzilor 12
La Copac, Strada Pitar Moș 23
Ceainaria Cinci, Str Olimpului 13
Serendipity, Str. Dumbrava Roșie nr. 12
Gradina ControlClub, Strada Constantin Mille 4
Stay connected! 😀
Surse: www. designist.ro
www.restograf.ro
http://www.eastcomfort.com/romania/bukarest/ap43-2r-apartment.en.html
Different makes the difference!
Dacă vreți să ieșiți în oraș, dar v-ați plictisit de localurile pe care le frecventați, ați putea încerca unele restaurante și baruri inedite din București.
Bucureștiul are extrem de multe restaurante, baruri, cafenele, pentru toate gusturile. Dar într-un oraș în care competiția acerbă duce la falimentul multor localuri și la dispariția celor banale, neobișnuitul tinde să devină un criteriu de departajare.
La Trenulețe
La Trenulețe este un local care vă va uimi prin … servire. Aici, ospătarii nu există: nici nu vin să vă ia comanda, nici să v-o aducă la masă. Întreaga servire este asigurată de trenuleţe electrice care se deplasează printre mese şi se opresc la fiecare client. Pe fiecare masă sunt trei bileţele pe care este meniul de mâncare, răcoritoare şi băuturi. Clientul bifează comanda, apoi pune bileţelul pe un tren, trimite comanda şi în câteva minute la masa lui soseşte un tren cu un vagon încărcat cu comanda dorită. Din Februarie 2015 ii gasiti pe Bulevardul Unirii 69. Enjoy!
Journey Pub
După cum îi spune și numele, Journey Pub îi trimite pe clienţi în atmosfera unei vacanţe. Meniul este adus într-un geamantan, pe pereţi sunt baloane zburătoare, fotografii şi felicitări din destinaţii îndepărate. Curtea exterioară este plină de plante exotice, felinare şi hamace.
Bicicleta
Așa cum îi spune și numele, localul Bicicleta are o tematică foarte interesantă și pe gustul tuturor: bicicletele. În consecință, scaunele sunt făcute din șei de bicicleta, mesele au pe ele coarne de bicicletă și îți poți sprijini picioarele la bar pe pedale înșirate una după alta.
Restaurantul Excalibur
Dacă vrei să uiți de reguli și să mănânci cu mâna preparate gustoase, poți face acest lucru la Restaurantul Excalibur. Cu specific medieval, este singurul restaurant din București unde vei savura preparate culinare regești.
La Excalibur vei găsi fripturi suculente, plăcinte aromate și vinuri vechi servite ca pe vremea regelui Arthur, de cavaleri și domnite. Ospătarii sunt îmbrăcați în costume medievale, iar preparatele din meniu poartă nume ingenioase, în ton cu specificul restaurantului. Astfel, poți incerca Salata Excalibur, Gustarea Cavalerilor, Preferatul Regelui Arthur, Cina Sir Lancelot, Cina Regelui Arthur sau Pentru Milady cu drag.
Restaurant FOOD & TRAVEL Concept Store by Christian Tour
Food and Travel – Greek Fish Tavern este un restaurant grecesc din Centrul Vechi, Pe lângă restaurant, Food & Travel este un concept store. Interiorul restaurantului grecesc imită design-ul unui avion. Scaunele, mesele, geamurile, toate lasă impresia că te afli într-un avion, în scurt timp ajungând la destinație.
Stay connected! 😀
Surse: articol preluat: www.b365.ro
http://www.eastcomfort.com/romania/bukarest/ap45-3r-hotel.en.html
Un altfel de Bucuresti
Printre cladirile de birouri, blocurile pline cu reclame in culori neon, betoane, trafic ametitor, multa agitatie si zumzet iritant, se desfasoara in centrul Bucurestiului un Mic Paris, cum a fost el denumit.
Micul Paris de Bucuresti este un oras in miniatura, cu vechi strazi pitoresti in care vibreaza inca sufletul unor epoci si moravuri apuse, plin de sarm, foarte cochet si atrage incredibil de multi turisti.
Strada Lipscani a fost dintotdeauna destinata comertului. Odinioara, era o adevarata sarbatoare sosirea carelor cu marfa de la Lipsca. Pana in 1868, cand a fost inaugurata prima cale ferata Bucuresti – Giurgiu si a fost inlesnita legatura cu Apusul, negustorii aduceau marfa folosind carele cu boi.
In centrul istoric de astazi al Bucurestilor, care a supravietuit cu greu perioadei comuniste, doar numele strazilor mai aminteste de vechile bresle de altadat’: Selari, Covaci, Sepcari, Gabroveni, Zarafi… In urma cu cinci sute de ani, la marginea dinspre Apus a Bucurestilor care, bineinteles, nu avea intinderea de astazi, s-a inchegat o comunitate de scortari care mestesugea neintrecut tesaturi taranesti groase, din lana, cu modele si flori, care erau asezate pe pat, pe lavite sau pe jos. Mahalaua avea sa le poarte numele: scortari. Acesti mestesugari au fost printre primii care s-au grupat intr-o mahala a breslelor, in care erau reuniti si macelarii, sapunarii ori tabacii.
ATUNCI, BUCURESTIUL INTERBELIC, 1900
ACUM, CENTRUL VECHI, 2013
In acest moment strazile din Centrul Vechi sunt pline ziua, cele mai multe dintre magazine fiind cele de antichitati si obiecte de arta, extrem de pitoresti. De asemenea, zona este renumita pentru magazinele care comercializeaza rochii de mireasa si costume pentru nunti. Centrul Vechi este foarte populat si noaptea, aici aflandu-se numeroase cluburi si restaurante ale capitale.
Ca si atractii in zona Centrului Vechi pot enumera:
–Hanul lui Manuc, monument arhitectural de mare importanţă construit de renumitul negustor armean Manuc-bei în secolul XIX, a fost inital format din 15 pivnite boltite, 23 pravalii, saloane, magazii, camere destinate servitorilor, bucatarii, dar si incaperi ce aveau ca scop gazduirea a peste 500 de persoane
–Hanul cu Tei, singurul han istoric din Bucureşti care şi-a păstrat forma de origine
–Teatrul de Comedie. Cu un repertoriu dedicat genului comic în marea sa diversitate, de la Shakespeare, Cehov sau Gogol la comedia bulevardieră, teatrul absurdului sau comedia neagra, Teatrul de Comedie este unic în România.
–Muzeul Curtea Veche-Palatul Voievodal sau Curtea Domneasca este cel mai vechi monument feudal din Bucuresti, care timp de peste doua secole a fost resedinta a domnitorilor munteni, paralel, pana la 1660 cu vechea capitala Targoviste, an dupa care ramane capitala unica a Tarii Romanesti, iar dupa 1862 a Principatelor Unite Romane, respectiv a Romaniei.
-Muzeul Bancii Nationale a Romaniei. Patrimonul Muzeului este extrem de bogat deoarece, inca de la infiintarea sa, Banca Nationala a Romaniei si-a format o colectie proprie de tapiserii, tablouri, sculpturi, medalii, monede si bancnote.
–Muzeul National de Istorie a Romaniei, adăpostit într-o clădire monument istoric, denumită în trecut Palatul Poştelor, aflată în cuprinsul vechiului centru istoric al Bucureştiului si construita intre 1894–1899. În sala Tezaurului Istoric sunt expuse peste 3.000 de piese deosebite (unele unicat), realizate din metale şi pietre preţioase aparţinând unor civilizaţii care au existat – de-a lungul timpului – pe teritoriul actual al ţării noastre sau ilustrând evenimente şi activitatea unor personalităţi istorice din vremurile trecute.
O incursiune in timp? Cu siguranta!
Daca merita? Absolut! In mod sigur veti gasi si alte puncte de atractie, zona ofera din plin astfel de surprize: o cladire din 1800, sculpturi traditionale din lemn pur, vitralii, porti cu ornamente aurii, de exemplu, specifice zonei si rangului boieresc, cladiri cu balcoane în stil baroc, faţade în stil clasic şi decoraţii eclectice.
Si bineinteles, daca va ajuta cumva, va recomand o super cazare in zona, http://www.eastcomfort.com/romania/bucharest/ap22-2r-apartment.en.html sau http://www.eastcomfort.com/romania/bucharest/ap5-2r-apartment.en.html
Stay connected! 😀
surse: en.wikipedia.org
www.seebucharest.ro
www..jurnalul.ro
www.rotravel.com